ZP kukuruzno brašno
ZP brašno se dobija mlevenjem kukuruza plave, bele, žute i crvene boje zrna. Plava i crvena boja zrna kukuruza potiče od prisustva antocijanina, dok žuta boja zrna kukuruza potiče od karotenoida i flavonoida. Antocijanini, karotenoidi i flavonoidi su prirodna pigmentna jedinjenja visokog antioksidativnog kapaciteta.
ZP Brašno
Integralno kukuruzno brašno
- Integralno (od celog zrna kukuruza-omotač, endosperm i klica)
- Prirodno bez glutena (ne sadrži alergene proteine)
- Non-GMO
- Proizvedeno od specifičnih, posebno odabranih ZP hibrida kukuruza bele, žute, crvene i plave boje zrna
- Visok sadržaj proteina, vlakana, mineralnih materija i antioksidanasa
- Kontrolisana proizvodnja sirovina (gaji se na njivama Instituta, a ceo proces proizvodnje je pod stalnim nadzorom )
- Tradicionalni način mlevenja (na mlinskom kamenu, što obezbeđuje potpuno očuvanje svih prirodnih sastojaka kukuruznog zrna)
- ZIP zatvarač na fleksibilnom pakovanju (omogućava očuvanje svežine, trajnosti, mirisa i ukusa brašna)
ZP Brašno
Visoka nutritivna i funkcionalna vrednost
Mlevenje celog zrna obezbeđuje očuvanje prirodnih sastojaka kukuruza što nije slučaj sa kukuruznim brašnom odklicanog i poliranog zrna. Omotač zrna obezbeđuje visok sadržaj dijetalnih vlakana, makro i mikroelemenata, vitamina Bkompleksa, slobodnih amino kiselina i fenolnih jedinjenja (antioksidansi) u brašnu. Endosperm zrna kukuruza brašnu daje bogatstvo proteina, karotenoida i flavonoida, dok prisustvo klice zrna obogaćuje brašno vitaminom E i kvalitetnim uljem sa niskim sadržajem zasićenih masnih kiselina.
ZP brašno se dobija mlevenjem kukuruza plave, bele, žute i crvene boje zrna. Plava i crvena boja zrna kukuruza potiče od prisustva antocijanina, dok žuta boja zrna kukuruza potiče od karotenoida i flavonoida. Antocijanini, karotenoidi i flavonoidi su prirodna pigmentna jedinjenja visokog antioksidativnog kapaciteta.