Срб

ЗП кукурузно брашно

ЗП брашно се добија млевењем кукуруза плаве, беле, жуте и црвене боје зрна. Плава и црвена боја зрна кукуруза потиче од присуства антоцијанина, док жута боја зрна кукуруза потиче од каротеноида и флавоноида. Антоцијанини, каротеноиди и флавоноиди су природна пигментна једињења високог антиоксидативног капацитета.

 

 

ЗП Брашно

Интегрално кукурузно брашно

  • Интегрално (од целог зрна кукуруза-омотач, ендосперм и клица)
  • Природно без глутена (не садржи алергене протеине)
  • Без-ГМО
  • Произведено од специфичних, посебно одабраних ЗП хибрида кукуруза беле, жуте, црвене и плаве боје зрна 
  • Висок садржај протеина, влакана, минералних материја и антиоксиданаса
  • Контролисана производња сировина (гаји се на њивама Института, а цео процес производње је под сталним надзором)
  • Традиционални начин млевења (на млинском камену, што обезбеђује потпуно очување свих природних састојака кукурузног зрна)
  • ЗИП затварач на флексибилном паковању (омогућава очување свежине, трајности, мириса и укуса брашна)

ЗП Брашно

Висока нутритивна и функционална вредност

Млевење целог зрна обезбеђује очување природних састојака кукуруза што није случај са кукурузним брашном  одклицаног и полираног зрна. Омотач зрна обезбеђује висок садржај дијеталних влакана, макро и микроелемената, витамина Бкомплекса, слободних амино киселина и фенолних једињења (антиоксиданси) у брашну. Ендосперм зрна кукуруза брашну даје богатство протеина, каротеноида и флавоноида, док присуство клице зрна обогаћује брашно витамином Е и квалитетним уљем са ниским садржајем засићених масних киселина.

ЗП брашно се добија млевењем кукуруза плаве, беле, жуте и црвене боје зрна. Плава и црвена боја зрна кукуруза потиче од присуства антоцијанина, док жута боја зрна кукуруза потиче од каротеноида и флавоноида. Антоцијанини, каротеноиди и флавоноиди су природна пигментна једињења високог антиоксидативног капацитета.

др Богољуб Зечевић

научни саветник, руководилац Погона за производњу хране