Učešće istraživačica Instituta na konferenciji EuroFoodChem 2025
Mladi istraživači Instituta za kukuruz Zemun Polje, Beka Sarić i Jelena Vukadinović, učestvovale su na međunarodnom kongresu EuroFoodChem 2025, održanoj u Bratislavi, u Slovačkoj.
Beka Sarić predstavila je rezultate svog doktorskog istraživanja putem usmene prezentacije u okviru sesije posvećene bezbednosti i kvalitetu hrane. Prezentacija pod nazivom “Effect of crop management factors on the accumulation of free asparagine in wheat and spelt grains and acrylamide formation in the cookies” izazvala je veliko interesovanje među prisutnima. Kao aktivni mladi član, Bekino učešće na kongresu podržano je od strane COST Action CA21149 – ACRYRED.
Koleginica Jelena Vukadinović učestvovala je sa poster prezentacijom, doprinoseći diskusiji o aktuelnim temama iz oblasti prehrambene hemije, tema postera bila je “Kernel type variability in maize: Insights into mineral element content”
Ponosni smo što naši istraživači uspešno predstavljaju Institut na međunarodnim naučnim skupovima i doprinose unapređenju znanja u oblasti prehrambene hemije i agronomije.