Учешће истраживачица Института на конференцији EuroFoodChem 2025
Млади истраживачи Института за кукуруз Земун Поље, Бека Сарић и Јелена Вукадиновић, учествовале су на међународном конгресу EuroFoodChem 2025, одржаној у Братислави, у Словачкој.
Бека Сарић представила је резултате свог докторског истраживања путем усмене презентације у оквиру сесије посвећене безбедности и квалитету хране. Презентација под називом “Effect of crop management factors on the accumulation of free asparagine in wheat and spelt grains and acrylamide formation in the cookies” изазвала је велико интересовање међу присутнима. Као активни млади члан, Бекино учешће на конгресу подржано је од стране COST Action CA21149 – ACRYRED.
Колегиница Јелена Вукадиновић учествовала је са постер презентацијом, доприносећи дискусији о актуелним темама из области прехрамбене хемије, тема постера била је “Kernel type variability in maize: Insights into mineral element content”
Поносни смо што наши истраживачи успешно представљају Институт на међународним научним скуповима и доприносе унапређењу знања у области прехрамбене хемије и агрономије.
