//Održan VI Simpozijum Sekcije za oplemenjivanje organizama Društva genetičara Srbije i IX Simpozijum Društva selekcionera i semenara Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji

Održan VI Simpozijum Sekcije za oplemenjivanje organizama Društva genetičara Srbije i IX Simpozijum Društva selekcionera i semenara Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji

U periodu od 07. do 11. maja 2018. godine u Vrnjačkoj Banji, u hotelu „Zepter“, održan je VI Simpozijum Sekcije za oplemenjivanje organizama Društva genetičara Srbije i IX Simpozijum Društva selekcionera i semenara Republike Srbije.

Učesnike je pozdravio dr Miodrag Tolimir, zamenik direktora Instituta, koji je bio jedan od suorganizatora. Skupu su se obratile i dr Violeta Anđelković, predsednica Sekcije za oplemenjivanje organizama, dr Vojka Babić, sekretar Društva selekcionera i semenara i dr Jelena Srdić, predsednica Organizacionog odbora Simpozijuma.

U radu skupa učestvovalo je 115 naučnih radnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Iz Instituta za kukuruz „Zemun Polje“ 29 istraživača prezentovalo je svoje radove kroz plenarna predavanja, usmena saopštenja i poster sekciju.

2018-05-18T09:26:48+02:00

newspaper templates - theme rewards