Na dan 10. novembra, kada se obeležava Svetski dan nauke za mir i razvoj pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, biće organizovan Otvoreni dan instituta Srbije. Tim povodom u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“ biće organizovan celodnevni program namenjen široj publici. Prepodnevni deo programa namenjen je srednjoškolcima i studentima i u okviru njega bi svoja aktuelna istraživanja predstavili doktoranti i mlađi doktori nauka, nakon čega bi mladi posetioci imali priliku da obiđu radne prostorije Instituta. Popodnevni program namenjen je građanstvu kako bi se upoznali sa konkretnim projektima i odabranim najbitnijim rezultatima naših istraživanja. Oni će, takođe, imati priliku da obiđu radne prostorije nekoliko istraživačkih grupa Instituta.

Srdačno vas pozivamo da budete naši gosti i između ostalog saznate nešto više o bolestima kukuruza, kukuruzu plave i crvene boje zrna, kao i jednoj od najvećih kolekcija kukuruza na svetu koja se čuva u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“.

Informacije o načinu prijavljivanja i detaljan progam može se naći na stranici Zajednice instituta Srbije: www.zis.ac.rs/index.php/sr/odis. Tačan početak programa za svaku grupu posetilaca biće konačno potvrđen prilikom prijavljivanja. Dobrodošli!