U Institutu za kukuruz „Zemun Polje“ je 12.09.2019. godine održan tradicionalni Dan polja ZP hibrida. Manifestaciju je posetilo oko 1600 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Skup je pozdravila direktor Instituta dr Branka Kresović i poželela dobrodošlicu prisutnima uz zahvalnost posvećenosti kukuruzu i Institutu kao vodećoj naučno-istraživačkoj ustanovi ovog tipa. Nakon pozdravne reči, skupu su se obratili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne samouprave Zemun, kao i poslovni partneri iz inostranstva.

Odličnu pozicioniranost Instituta na inostranom tržištu potvrđuje veliki broj gostiju iz: Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Libana, Irana, Iraka, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Albanije, Slovenije, Hrvatske, BIH, S. Makedonije.

Značajan deo prisutnih činili su i poljoprivredni proizvodjači širom Srbije koji su sa dosta reči hvale isticali odličnu prilagodljivost ZP hibrida vladajućim vremenskim uslovima. Poslovni partneri, proizvođači, dorađivači i prometnici semena izrazili su zadovoljstvo uspešnom poslovnom saradnjom koja će se negovati i u budućnosti. Nije se moglo odoleti lepo uređenom pokaznom ogledu sa ZP hibridima kukuruza. Posebna pažnja bila je usmerena ka nekim novim ZP hibridima koji će sigurno ubuduće opravdati očekivanja poljoprivrednih proizvođača. Diskusija o svemu pomenutom nastavila se uz zajedničko domačinsko druženje.

Tradicija ove manifestacije će se nastaviti i uz sledeću jubilarnu 75. godišnjicu uspešnog poslovanja.