U Republici Kirgiziji, 14-15. septembra 2018. godine, održan je Dan polja i seminar o semenskoj proizvodnji i komercijalnom potencijalu ZP hibrida kukuruza u organizaciji predstavnika Instituta za kukuruz „Zemun Polje“, kompanije „ROSTIK“ iz Sukuljskog rejona, Čujska oblast u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Kirgizije.

Uz prisustvo većeg broja regionalnih predstavnika, u delu regionalne administracije, farmera i distributera semena, pre svega iz Čujske i Oščke oblasti, predstavljena je najnovija genetika ZP hibrida kukuruza u vegetacijskom rasponu FAO 500 – 600. Najbolje rezultate su pokazali hibridi ZP 606 i ZP 666 i očekuje se prodaja komercijalnog semena ovih hibrida za sezonu 2019. godine.

Saradnja Instituta i firme „ROSTIK“ je predstavljena u segmentima semenske proizvodnje dva hibrida kukuruza ZP 677 i ZP 704, koja je izvedena ove godine, kao i izbora najboljih hibrida za zrno čije će seme biti u proizvodnji merkantilnog kukuruza tokom 2019. godine. Manifestacija je bila propraćena medijskim nastupom Ministarstva poljoprivrede, firme „ROSTIK“  i Instituta za kukuruz „Zemun Polje“ na nacionalnoj televiziji.