Institut za kukuruz „Zemun Polje“ 15.09.2015. godine obeležio je 70 godina postojanja, programom koji je obuhvatao održavanje Svečane akademije povodom jubileja pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, i „Dan polja ZP hibrida“ koji se tradicionalno oržava svake godine, uz prisustvo od oko 2000 posetilaca.
Institutu je pripala čast da povodom 70 godina uspešnog rada od strane Predsednika RS bude odlikovan Sretenjskim ordenom drugog reda, koji će biti uručen na Dan državnosti 15. februara naredne godine. Ovo visoko odlikovanje je veoma značajno, kako za sve zaposlene tako i za prethodne generacije, jer je ono društveno priznanje za intenzivan i kreativan naučnoistraživački rad.
Proslavi 70 godina postojanja su prisustvovali savetnik Predsednika RS, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, državni sekretari, pomoćnici ministara, predsednik Opštine Zemun, članovi Vlade Republike Srbije, predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti, Privredne komore Srbije i Beograda, crkve, dekani, direktori Institucija, brojni saradnici iz zemlje i inostranstva, dosadašnji direktori Instituta za kukuruz, predstavnici medija i drugi koji bezrezervno daju podršku radu Instituta.
Institucijama i pojedincima, koji su angažovanjem doprineli da se Institut za kukuruz „Zemun Polje“ razvija kao renomirana naučnoistraživačka institucija, uručene su plakete za dugogodišnju saradnju.