Institut za kukuruz „Zemun Polje“ je 06.09.2018. godine kao nastavak tradicije održao manifestaciju Dan polja ZP hibrida.

Prisutne učesnike pozdravila je direktor Instituta dr Branka Kresović, koja je poželela dobrodošlicu, zahvalila se na velikom odzivu i ukratko se osvrnula na ovu i prethodnu godinu, na prinose naših kultura u odnosu na promenljive vremenske uslove.

Više od 1500 gostiju iz zemlje i inostranstva, među kojima su bili predstavnici Vlade Republike Srbije, grada Beograda i opštine Zemun, diplomatskog kora, predstavnici crkve, poslovni partneri i novinari, poljoprivredni proizvođači, prerađivači, trgovci, predstavnici poljoprivrednih stručnih službi, su se okupili kako bi svojim prisustvom uveličali manifestaciju posvećenu kukuruzu. Kao i ranijih godina, posetioci su mogli da vide dostignuća Instituta u razvoju hibrida, ali i da saznaju nešto više o sortama soje i strnih žita.

Institut je ugostio i saradnike iz Rusije, Kazahstana, Turske, Libana, Irana, Alžira, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije i Rumunije koji su se zahvalili na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.