Spisak uslužnih analiza i testova:
Vlaga-suva materija
Sadržaj pepela
Sadržaj proteina po Kjeldahl-u
Sadržaj masti po Soxhlet-u
Sadržaj celuloze
Sadržaj skroba
Sadržaj rastvorljivih proteina (NSI)
Sadržaj iskoristljivog lizina
Sadržaj tripsin inhibitora
Aktivnost izoenzima lipoksigenaze
Aktivnost ureaze
Apsorpcija boje
Sadržaj vlažnog glutena
Sadržaj hemiceluloze
ADF (Acid Detergent Fibre) – nerastvorljivi ostatak posle ekstrakcije vlakana kiselim deterdžentom
NDF (neutral detergent fibre)- nerastvorljivi ostatak posle ekstrakcije vlakana neutralnim deterdžentom
ADL – sadržaj lignina
In vitro svarljivost suve i organske materije
Iskorišćenje i prinos skroba
Sadržaj rezistentnog skroba
Sadržaj ß-glukana
Sadržaj amiloze-spektrofotometrijski
Sadržaj amiloze-mikroskopski
Viskozitet skrobne paste
Sadržaj redukujućih šećera i saharoze
Sadržaj ß-karotina
Sadržaj ukupnih fenola
Ukupna antioksidantska aktivnost
Peroksidni broj
Kiselinski stepen
Jodni broj
Sadržaj amonijačnog azota
Sadržaj neproteinskog azota
pH vrednost silaže
Sadržaj isparljivih kiselina u silaži
Fizičke karakteristike kukuruznog zrna:
Hektolitarska (zapreminska) masa
Masa 1000 zrna
Gustina
Indeks flotacije
Otpornost na mlevenje
Udeo tvrde frakcije
Indeks apsorpcije vode
Lom
Perforirano oštećena zrna
SCI
Ocena tehnološke vrednosti kukuruznog zrna za određenu namenu
Određivanje kvaliteta merkantilne pšenice i soje